×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

4 tips för att skapa trygghet i en orolig tid

Vad gör man när världen är orolig och oförutsägbar samtidigt som vi har ett nytt ränteläge? Här får du 4 tips för att förbättra förutsättningar för ditt lantbruksföretagande inför det nya året.

  1. I samband med att priser varierar och förutsättningar förändras så ökar också riskerna. Vårt första tips handlar därför om att arbeta mer systematiskt med riskhantering. Här handlar det om att förstå företagets risker, att värdera dem samt att förstå hur de bör hanteras. Under året har Ludvig & Co utbildat ca 80 medarbetare just kring riskhantering, detta för att på ett ännu bättre sätt kunna hjälpa dig som lantbruksföretagare i ett osäkert läge.
  2. För att som företagare snabbt kunna agera på en marknad med volatila priser så är det just nu extra viktigt att göra likviditets- och resultatbudget samt löpande följa upp dessa. Detta är även viktigt för att få andra intressenter, exempelvis banker, att känna sig trygga med att hjälpa till med finansiering.
  3. I ett långsiktigt perspektiv är det viktigt att genomföra kloka investeringar. Just nu är ett bra läge att se över och prioritera dina investeringar för den kommande 5-årsperioden. Här gäller det att förstå vilka effekter respektive investering bör ge på kort och lång sikt, vilken investering som bör prioriteras först och hur den skall finansieras likväl som om det finns möjlighet till investeringsbidrag som delfinansiering.
  4. Energi är en stor kostnad för all livsmedelsproduktion. Därför är det viktigt att även ha en strategi för din energiförbrukning. Se därför över energibesparing och eventuella investering för egen energiproduktion. 

Vill du bolla just dina förutsättningar? Tveka inte på att höra av dig!