Ludvig & Co Fastighetsförmedling - blogg

Möt Daniel - fastighetsmäklaren i Malmö som tar kajaken till jobbet

Möt Daniel på Ludvig & Co Fastighetsförmedling som berättar om sin arbetsvardag och hur det kommer sig att han ibland paddlar till kontoret.


Vad har du för utbildningsbakgrund och hur kom det sig att du valde att börja jobba på Ludvig & Co?

Jag är utbildad skogsmästare och fastighetsmäklare.  Ludvig & Co har ju just kombinationen att vi jobbar med skog- och lantbruksfastigheter, så jag såg tidigt företaget som en intressant arbetsplats. Under min studietid träffade jag flera personer som jobbade här och fick intrycket av att de hade ett roligt jobb och verkade trivas på arbetsplatsen.

Hur ser teamet ut som du jobbar i?
I vårt team är vi alla fastighetsmäklare och i grunden jobbar vi ganska självständig, men jag har alltid en kunnig kollega som går att nå om jag behöver. Många har någon bakgrund inom jord- och skog och det finns dom som har jobbat över 30 år, så vi kompletterar varandra bra.

Vad är det bästa med att vara Fastighetsmäklare på just Ludvig & Co?
Att få komma ut och träffa alla fastighetsägare på deras fastigheter, få en inblick i deras livsverk och få förtroendet att hjälpa till.

Vad är det bästa med att jobba på Ludvig & Co som helhet?

Att vi har så många duktiga kollegor och att jag i princip alltid har någon att vända mig till för att få information eller hjälp. Det finns till exempel nästan alltid någon på det lokala kontoret som känner arrendatorn på gården som man ska förmedla. Dyker det upp något juridiskt problem finns det kanske en kollega på annan ort som man kan vända sig till. Det är ofta värt mycket för att leverera en bra tjänst men också för att jag har kontakt med väldigt många trevliga kollegor.

kajakkollage

Vad gör du när du inte jobbar och hur kommer det sig att du ibland paddlar till kontoret?
Jag har ett stort natur- och friluftsintresse. Så jag brukar försöka komma ut på diverse sådana aktiviteter både på land och i hav. Efter min flytt ner till Skåne har det blivit mer och mer aktiviteter ute på havet, främst då flugfiske och vågsurfing. När vi flyttade och fick Malmö kanal som närmsta granne gick jag direkt och köpte mig en kajak som jag enkelt kunde förvara. Och då det även innebar att jag vattenvägen kunde ta mig till jobbet var det för mig en självklarhet att faktiskt prova. Det är bara några kilometer så det är ingen större bedrift. Men känslan att paddla ut en tidig morgon innan rusningstrafik och sedan vara på jobbet som vanligt, den känslan måste jag säga är bra och bidrar till lite extra välbefinnande. Hinner jag dessutom med att fiska lite på hemvägen känns det extra bra. Jag har bara gjort det ett fåtal gånger men varje gång jag pratar om det tänker jag att jag måste planera in en extra tur. Det är ju inte det snabbaste och smidigaste sättet att ta sig till jobbet så det går lite tid mellan gångerna!

Läs mer om hur det är att jobba på Ludvig & Co på
https://karriar.ludvig.se/