×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Från en lantbruksföretagare till en annan

Från en lantbruksföretagare till en annan

Vi på Ludvig & Co har arbetat med svenska lantbrukare i över hundra år och följt med på deras företagsresor. Nu vill vi lyfta fram några av de företagare som vi jobbar med. Deras berättelser visar hur det är att driva lantbruksföretag i Sverige 2021. I filmerna delar de sina företagsberättelser – genom både med- och motgångar. De ger också sina tips för att lyckas som lantbruksföretagare. Vår förhoppning är att du ska inspireras. Och påminnas om hur viktig du är som svensk lantbrukare.

Det gäller att tänka företagsmässigt redan från start
— Hammarbergs gård

På Hammarbergs gård i Kungsbacka driver Margareta Hammarberg tillsammans med sin man ridutbildningar, uthyrningsverksamhet, entreprenad och producerar eget foder. Några av framgångsfaktorerna för företaget har varit att inspireras av andra branscher – som gym – men också att våga säga nej till det som tar för mycket energi.

Läs mer om Hammarbergs gård här 

Vi siktar högt!
— Nylunda Gård

Josefin Svensson driver Nylunda gård i Bjurholm, Västerbotten tillsammans med sin sambo. Hon är och är född och uppvuxen på gården och driver sedan 2019 en ekologisk mjölkproduktion med runt 40 kor. Att bli egenföretagare var en stor omställning med många nya saker att lära sig på en och samma gång. Men Nylunda gård siktar högt och planerar att utöka med fler kor och mjölkrobotar – allt med djurens välmående och livskvalitet i fokus.

Läs mer om Nylunda gård här

Relationerna viktigast vid generationsskifte
— Månstorp AB

Anders och Anna Mogren bor på gården Månstorp i Götene. Deras lantbruksföretag fokuserar på växtodling, skog, hästnäring, kaféverksamhet och entreprenad. Anders och Anna driver gården som sjätte generation och har ägt gården i 11 år samt drivit i den i 17-18 år. Övergången var ett generationsskifte från Anders föräldrar.

Läs mer om Månstorp AB här

Nu planerar vi för de oväntade situationerna
— Starväxt AB

Arvid Lindgren och hans pappa startade tillsammans Starväxt AB. Ett lantbruksföretag med växtodling, köttdjur och häststall som drivs på Tullgarns Kungsgård utanför Trosa. Men inte långt efter starten gick hans pappa plötsligt bort. Sedan kom torkåret 2018. Efter några riktigt tuffa år har nu Arvid vänt Starväxt till lönsamhet. Vägen hit har varit kantad av många lärdomar och utan hjälp hade det inte gått.

Läs mer om Starväxt här

Vi planerar in tid för kunderna först – det är en framgångsfaktor
— Hermelins grönsaker

På Fallsbergs gård i Östergötland driver Olof och Magdalena Hermelin tillsammans två lantbruksföretag där det ena producerar spannmål, potatis och färdig gräsmatta, och det andra ekologiska grönsaker med en tillhörande gårdsbutik. Hermelins valt att driva sin verksamhet med genuint och stort fokus på att serva sina kunder och välja att göra det de själva kan bäst. Den prioriteringen har gjort att de lyckats både att driva ett framgångsrikt företag och hitta fokus i arbetet.

Läs mer om Hermelins grönsaker här

Vad har du för utmaningar eller mål? Träffa oss på ett kostnadsfritt behovsmöte

Vill du kartlägga vilka behov och möjligheter du har för ditt företag? Boka då ett kostnadsfritt behovsmöte och träffa en av våra lantbruksrådgivare – det kan vara början på nästa steg.

Läs mer och boka här