×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Hammarbergs Gård utsedd till årets hästföretagare 2021

Hammarbergs gård

För fjärde året utses Årets Hästföretagare av Hästföretagarcentrum, som är ett samarbete mellan LRF Häst, Ludvig & Co, Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS), samt riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången. Årets pris går till Hammarbergs Gård, som driver häst- och ryttarutbildning med ett lite annorlunda koncept.

Margareta Hammarberg mottog priset framför kameran vid ett arrangemang för hästföretagare signerat LRF Häst, LRF Mälardalen och Ridskolan Strömsholm. På grund av det rådande läget delas priset för 2021 ut något senare än vanligt, och via en digital ceremoni.

Hammarbergs Gård är belägen strax utanför Kungsbacka och mycket har hänt på gården sedan Margareta med familj startade verksamheten för 15 år sedan. Med målmedvetet arbete är det idag en omfattande verksamhet med anställda, ridhus och en lång kö av kunder.

  • När vi startade började vi från noll. Vi har aldrig haft något annat företag som har skjutit in pengar eller någon annan ekonomisk support, utan företaget har tjänat sina egna pengar. Vi har byggt ut och investerat efterhand, och arbetat efter mål och med noggrann resultatuppföljning, säger Margareta Hammarberg.

Margareta sneglar ofta på vad som fungerar väl i andra branscher och försöker använda sig av det i sin egen verksamhet. Ridskoleeleverna har klippkort och bokar själva sina lektioner online, precis som på gymmet. Detta möjliggör för dem som lever mer flexibla liv möjligheten att boka lektioner vecka för vecka.

Undervisning i paddocken

Verksamheten har i dagsläget redan uppnått flera av sina långsiktiga mål, som att bedriva i stort sett all lektionsverksamhet på dagtid, vilket ger bättre förutsättningar för familjeliv och personal. Drivet att fortsätta utveckla företaget består, och det finns planer på att utöka med nya tjänster.

Med ökad omsättning och resultat, nytänkande i sitt utbud av tjänster och grupphästhållning på lösdrift är det möjligt att ge personalen bättre villkor och fördelaktiga och flexibla erbjudanden till kunderna.

  • Man kan alltid skruva på detaljer och bli ännu bättre. Från början var målet att få i gång företaget, och öka allt eftersom. Nu när vi har det på plats kan vi fokusera på att vässa våra kunderbjudanden, mer välutbildade hästar och ännu bättre villkor för personalen, säger Margareta Hammarberg

Syftet med priset Årets Hästföretagare är att lyfta fram goda exempel på framgångsrika hästföretagare som är goda förebilder och kan inspirera andra.

  • Hammarbergs Gård är ett företag som verkligen förtjänar att uppmärksammas. Företaget är ett utmärkt exempel på en kundmedveten hästföretagare som alltid vill ligga steget före och erbjuda kunderna något nytt, säger Erica Lindberg, verksamhetsansvarig för LRF Häst och en av aktörerna i samarbetet kring Hästföretagarcentrum.

Motivering till Hammarbergs Gård som Årets Hästföretagare 2021

Margareta Hammarberg är en innovativ entreprenör som visar att det är både roligt och lönsamt att driva hästföretag. Genom nytänkande och ständig utveckling, hämtar Hammarbergs Gård inspiration från andra branscher och skapar mervärden och effektiva lösningar för både kunderna och företaget. Här erbjuds ett annorlunda, framgångsrikt och uppskattat koncept för kunden som vill utveckla sin ridning.

Hammarbergs Gård har en genomtänkt företagsstrategi med tydliga målsättningar och löpande uppföljning. Med fokus på resultat, personalvillkor och god hästvälfärd är verksamheten hållbar ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv och ett utmärkt exempel på ett företag i framkant.

Utmärkelsen Årets Hästföretagare har utsetts via nomineringar i ett webbformulär öppet för alla. En jury av representanter från LRF Häst, HNS, Ludvig & Co och Hästnäringens Riksanläggningar har utsett Hammarbergs Gård till vinnare som tilldelas ett utbildningsstipendium.

Läs mer om Hammarbergs gård här

Fakta - Årets Hästföretagare
Utmärkelsen Årets Hästföretagare har utsetts via nomineringar i ett webbformulär öppet för alla, som spridits via hästorganisationernas och Hästföretagarcentrums hemsidor. En jury av representanter från LRF Häst, HNS, Ludvig & Co och Hästnäringens Riksanläggningar har utsett Hammarbergs Gård som tilldelas ett utbildningsstipendium värt 50 000 kr.

För mer information vänligen kontakta: