×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Har du anmält verklig huvudman till Bolagsverket?

Har_du_anmalt_verklig_huvudman_till_Bolagsverket

Från den 1 september 2017 ska de flesta företag och föreningar anmäla vem som är verklig huvudman.

En verklig huvudman är den eller de personer som ytterst äger eller kontrollerar ett företag eller en förening. Anmälan ska göras för att man ska kunna se vem som är verklig huvudman och ska bidra till bekämpning av penningtvätt och finansiering av terrorism.

Vad är verklig huvudman?

Det kan finnas flera verkliga huvudmän eller ingen verklig huvudman i ett företag eller en förening. En person räknas som verklig huvudman genom att ha mer än 25% av rösterna genom aktier eller har rätt att utse eller avsätta mer än hälften av styrelseledamöterna. Det kan finnas avtal eller annan bestämmelse som gör att en person är verklig huvudman.

Om en person äger eller kontrollerar ett företag eller en förening tillsammans med en närstående så ska deras kontroll eller ägande bedömas tillsammans. Anmälan kan görs till Bolagsverket och ska innehålla följande: 

  • Organisationsnummer
  • Företags- eller föreningsnamn
  • Namn, personnummer, medborgarskap och bosättningsland för verklig huvudman(Kan vara företag eller förening)
  • Beskrivning av hur den verklige huvudmannen kontrollerar företaget eller föreningen
  • Omfattningen av kontrollen i procent
  • Uppgift om personen äger eller kontrollerar tillsammans med närstående eller genom andra företag.

Kontakta oss så hjälper vi dig

Om du har ont om tid, kan vi hjälpa dig med registreringen. Kontakta oss.