×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

”Hjälp vår förra revisor har helt plötsligt slutat svara!”

”Hjälp vår förra revisor har slutat svara!”

.. Tyvärr är mail som rubriken ovan en allt för vanlig syn för oss. De allra flesta kunder som kommer har så klart full koll på sin ekonomi, men alldeles för ofta får vi mail i stil med rubriken. Det kan handla om en ”revisor” (nåja, de menar såklart redovisningskonsult) som gått upp i rök, eller en byrå som vägrar släppa tidigare bokföring om de inte får mer pengar. Det är även inte ovanligt att det uppdagas kraftigt försummad bokföring, varpå ett byte av redovisningsbyrå ofta sker i panik efter att felen uppdagas och förtroendet är borta. Vi lyckas nästan alltid lösa situationen i dialog med tidigare byrå, eller återskapa bokföringen så gott det går, men ofta är det värt att betänka lite vad som skapat situationen från början. Ofta är det själva valet av redovisningsbyrå som vållar problemet, eller de krav man har vid tillfället.

Oseriösa aktörer

Vem som helst kan kalla sig redovisningskonsult, och därmed är det många oseriösa redovisningsbyråer i branschen. Att vem som helst med en mjukvara kan sitta och knappa siffror efter bästa förmåga leder såklart till många oseriösa. Vanligt är dels lockpriser, eller att man faktiskt får vad man betalar för, dvs riktigt undermåliga tjänster. Som redovisningsbyrå med många auktoriserade redovisningskonsulter kan vi såklart tycka att det är tråkigt när vissa kunder hör av sig och jämför oss med oseriösa aktörer. Priset på bokföringstjänster kan variera och det finns alltid de som lovar guld och gröna skogar för nästan ingenting. Som vanligt kan tyckas gälla att ”är det för bra för att vara sant”…

Orimliga krav

Ibland ligger problemet tyvärr hos kunden som har en orimlig kravbild och inte jämför äpplen med äpplen. Utan äpplen med, ja.. vad ska vi säga.. en bit snöre? ”Hos min förra byrå betalar jag bara X, nu har han slutat svara så ni kan väl göra jobbet för samma peng?”. Självklart försöker vi alltid pressa priset så mkt det går och växer kraftigt tack vare nöjda kunder på både pris och kvalitet. Men för vissa företagare där ute får vi passa på att flika in att om du ämnar byta redovisningsbyrå just pga att du får en undermålig kvalitet och en dålig service, så är det kanske orimligt att tro att man både kan spara pengar och få en bättre tjänst.

Stort lycka till i jakten på en redovisningsbyrå som passar dig!