×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

"Klienterna och kollegorna är det bästa med att vara jurist på Ludvig & Co"

Ludvig & Co är en av Sveriges största juristbyråer. Med spridning över hela Sverige jobbar cirka 80 jurister inom affärsjuridik, generationsskifte, arrende- & nyttjanderätt, familjerätt samt fastighets- & miljörätt. Det sistnämnda området är vad juristen Axel på Örebrokontoret är expert inom. Med 18 år som anställd i företaget lyfter han fram klienterna och kollegorna som det främsta skälet till varför han valt att jobba på Ludvig & Co.

Vad är det bästa med att vara jurist på just Ludvig & Co?

Två saker, klienterna och kollegorna. Klienterna, för att så många är jordnära, trevliga och tacksamma för att få hjälp. Kollegorna, för att man alltid kan få så bra hjälp av dem, både med att bolla ”mina egna” juridiska frågor men även att vi kan hjälpa till med i princip alla andra frågor runt omkring mitt juridiska ärende så som deklarationer, kalkyler, värderingar och mäkleriuppdrag.

Även om jag kanske skulle kunna få liknade uppdrag på en annan byrå så skulle det inte bli det samma som på Ludvig & Co. Tack vare att vi är kända för att kunna mycket av den ”gröna” juridiken så får jag uppdrag som jag annars inte skulle ha fått på en annan byrå. Dessutom hade jag stått mycket mer ensam på en byrå och inte haft samma kunskapsbank i huset som jag har nu. Det är suveränt att bara kunna stämma av en skattefråga med en kollega i rummet intill eller ha gemensamma möten för att hjälpa klienten med alla sina frågeställningar. Dessutom lär jag mig nya saker varje dag.

Hur ser teamet ut som du jobbar i?

Jag är med i teamet ”Fastighets- och miljörätt”. Vi är 17 jurister med olika bakgrund och erfarenhet. Även om det kanske låter som en smal del av juridikens värld så är det förvånansvärt många olika nischer inom teamet. Det är allt från lantmäterijuridik, processer i mark- och miljödomstolarna till nyttjanderätter och tillståndsärenden.

Jag är jurist på Örebrokontoret sedan 18 år tillbaka. I första hand hjälper jag våra skog- och lantbrukskunder med olika fastighetsrättsliga frågor. Det kan vara granskning av arrendeavtal för solenergiparker, upprättande av servitut och jakträttsavtal, överklaganden av olika myndighetsbeslut med mera. Jag genomför också generationsskiften av skog- och lantbruksfastigheter tillsammans med mina kollegor.

Vad gör du när du inte jobbar?

Utanför jobbet delar jag tiden mellan familjen, gården och mitt stora intresse för jakt och hundar.

Jag får energi av att göra omväxlande saker som skiljer sig mycket från det jag gör bakom skrivbordet på jobbet. Gärna en fysisk aktivitet som att lyckas laga någonting på våra gamla Landrovers, sitta på traktorn, träna hundar och vara ute och jaga.

Framförallt jakten kräver fullt fokus och det finns ingenting som slår den spänningen man upplever. Att försöka smyga sig nära under jakten ute i fälten en sommarnatt eller höra drevet från den egna hunden närma sig i skogen fungerar nästan som en mental reningsprocess. Det finns helt enkelt inte plats för tankar på annat än själva jakten där och då. För mig är just jakt unikt, men jag tror att de flesta mår bra av att lägga full koncentration och fullt fokus på någonting annat än jobbet. Då är det nog av mindre betydelse om det brinnande fritidsintresset består i att träna ett hockeylag, cykla runt Vättern eller jaga och fiska.

Är du också intresserad av att jobba som jurist på Ludvig & Co?

Läs mer om hur det är att jobba hos oss, se våra lediga tjänster eller skicka en spontanansökan: klicka HÄR