×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Möt Cecilia Andersson- om det bästa med jobbet som konsult ekonomi & redovisning.

Nyfiken på hur det är att jobba som konsult inom redovisning och ekonomi? Möt Cecilia Andersson På Ludvig & Co i Tranås som berättar om det bästa med jobbet!


Hej Cecilia! Hur ser en arbetsdag ut för en Rådgivare ekonomi på Ludvig & Co?

Mitt jobb som redovisningskonsult handlar om att vara flexibel och vara tillgänglig för kunderna när de behöver hjälp och rådgivning.

En typisk arbetsdag kan till exempel se ut så här:

  • Uppstart av ett bokslut – kontrollera att vi har alla underlag för att kunna starta arbetet och att stämma av med den som gjort löpande bokföringen under året.
  • Samtal från kund som behöver hjälp med förfrågan från Skatteverket – förfrågan ska snart in och behöver prioriteras.
  • Fortsättning på bokslutet jag började med på morgonen.
    Förutom kundarbete så är jag också ledare. Som Affärschef innebär måndag morgonmöte för att stämma av veckan och se till att alla på kontoret är sysselsatta med uppdrag och fånga upp om någon i teamet är i behov av stöttning eller vill resonera kring specifika frågor. Tillsammans kan vi lösa alla frågor som dyker upp!

Vilka typer av kunder jobbar du med?
Jag jobbar med kunder i massa olika branscher, det är allt från större koncerner till mindre företag. Jag har kunder i skogsbranschen, mark- och anläggning, detaljhandel, frisörer, konsulter och service för att nämna några.

Vilka verktyg är de viktigaste?
Vi arbetar i systemlösningar som möjliggör samarbete oss konsulter emellan, vilket minskar sårbarheten om någon kollega är på semester eller har mycket på sitt bord under en period. Vi jobbar ständigt för att förenkla och förbättra konsultens vardag i form av utveckling av digitala verktyg och platsoberoende system.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Det bästa med jobbet är utvecklingen – det ständiga lärandet som krävs och erbjuds. Variationen av arbetsuppgifter är också en anledning till att jag trivs, den gör vardagen dynamisk och det är sällan en dag är den andra lik!