×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Nya lagar från 1 juli – så påverkas du som företagare

ungkvinna_kafe

Halvårsskifte innebär att nya lagar träder i kraft. I år påverkar flera av dem dig som företagare. Vi har sammanställt de viktigaste förändringarna.

Likvärdiga villkor vid generationsskifte i fåmansföretag

Från och med nu gäller samma skatteregler vid överlåtelse av ett företag till en familjemedlem som vid försäljning till utomstående. Tidigare har en överlåtelse till en närstående medfört högre beskattning än om företaget sålts till en utomstående person.

Sänkt arbetsgivaravgift

Från och med 1 augusti 2019 sänks arbetsgivaravgiften med två tredjedelar till 10,21% för ungdomar under 18 år som jobbar extra. År 2020 slopas avgiften helt.

För enmansföretag som anställer sin första medarbetare förlängs också den sänkta arbetsgivaravgiften till 24 månader från tidigare 12 månader.

Sänkt bensin- och dieselskatten

Drivmedelsskatten för bensin och diesel sänks tillfälligt mellan 1 juli och 31 december 2019 från 6,70 kronor per liter till 6,57 kronor.

Löneskatt för äldre avskaffas

Den särskilda löneskatten på 6,15 procent till personer som vid årets ingång har fyllt 65 år slopas.

Rökförbud på uteserveringar

Det är inte längre tillåtet att röka på uteserveringar och för dig som  driver restaurang eller kafé är det ditt ansvar att se till att bestämmelserna följs.

Sänkt moms på e-publikationer

E-böcker och digitala tidningar har nu samma moms som traditionella böcker och tidningar, 6 %. Hittills har momsen varit 25 % för de digitala.