×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Nyföretagare? Därför är rådgivaren din bästa vän!

blogg_5_vanliga_misstag_1200x630

Att vara enskild företagare kan i vissa fall kännas tufft – inte minst när det kommer till krånglig administration, kontakt med myndigheter och att ha koll på allt det löpande som rör ekonomin i företaget. I det här blogginlägget berättar vi mer om varför en redovisningskonsult eller rådgivare kommer att bli din bästa vän i alla dessa lägen – och många fler!

Det blir rätt från början

Många nystartade företag vill komma igång så fort som möjligt – vilket lätt kan leda till att det blir lite rörigt. Hur ska man göra med företagsregistreringen egentligen? Vad ska jag välja för företagsform – och vad behöver jag skriva på fakturan för att det ska bli rätt? Är du osäker på hur du ska skriva din affärsplan eller lägga budgeten – och gör fel – så tar det ofta både mer tid och energi att rätta till misstagen än om du hade bett om hjälp redan från början. En redovisningskonsult kan sätta sig med dig som nyföretagare direkt och prata igenom deklaration och bokslut från början – så att du inte behöver lösa alla de administrativa bitarna själv, utan istället kan komma igång med din verksamhet!

Med en redovisningskonsult får du löpande hjälp genom företagandet

Som företagare behöver du aldrig känna dig ensam i ditt företagande – varken när det kommer till krånglig administration eller svåra beslut. Det finns många olika delar du enkelt kan få rådgivning inom – inte minst när det kommer till de ekonomiska frågorna. Ett område där det är viktigt att löpande ta hjälp är frågor inom skatteområdet. Här behöver du råd om vilka skattemässiga avvägningar som är rätt för just dig. Det kan handla om rätt lön för högsta möjliga utdelning eller se till att skatteinbetalningar blir rätt.

Guide: 5 saker du som nyföretagare enkelt kan få hjälp med.  Så att du kan fokusera på det roliga Hämta guide

För dig som driver egen firma är det särskilt viktigt att de sociala förmånerna blir rätt – din sjukpenninggrundande inkomst och pension, inte minst. Redovisningskonsulten hjälper dig att se till helheten när det gäller allt från försäkringar till karensdagar, och du kan dessutom få hjälp med bokslutet och deklarationen. Förutom skatterådgivning kan du som har anställda också få löpande rådgivning kring lönehanteringen. Redovisningskonsulten kan också hjälpa dig att planera för bättre likviditet och ha koll på att kassaflödet är stabilt. Allt för att ditt företag ska bli så framgångsrikt som möjligt!

En expert med unik insyn i ditt företag på lång sikt

Med en redovisningskonsult i ryggen redan från start i ditt nya företag får du snabbt någon som förstår sig på dig, dina utmaningar och inte minst – dina mål. Ju längre du har jobbat tillsammans med någon desto bättre lär ni känna varandra. Samtidigt får rådgivaren insyn i ditt företag från år till år, vilket innebär att det är enkelt att jämföra satsningar och resultat, och planera framtiden efter hur det har gått tidigare.

Som företagare sitter du själv på många svar utan kanske veta om det – och din rådgivare finns där för att ställa de rätta frågorna och vara ett bollplank, helt enkelt. Detta är ovärderligt för ditt företag och inte minst för dig – eftersom rådgivaren blir en person du kan förlita dig på, ställa knepiga frågor till och ta hjälp av när det kommer till krånglig administration.

Om du precis startat företag och vill veta mer om vilken typ av hjälp och stöd du kan få från en redovisningskonsult kan du kontakta oss – så hittar vi den rätta lösningen för dig!