×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Redovisningskonsultens dag-möt rådgivaren Selma

Det är med stor glädje som vi på Ludvig & Co firar Redovisningskonsultens Dag på söndagen den 16.e juni. En dag tillägnad att hylla och uppskatta det viktiga arbete som redovisningskonsulter utför varje dag och som bidrar med kunskaper och insikter som är ovärderliga för Sveriges företagare. Vi vill ta tillfället i akt att hylla alla våra cirka 900 redovisningskonsulter över hela Sverige.

En av dessa medarbetare heter Selma Johansson och jobbar på vårt Umeåkontor. Hon har gjort resan från kund hos Ludvig & Co till anställd. På vägen hit samlade hon på sig massor av erfarenheter, från uppväxten i en företagarfamilj, studietiden på Uppsala Universitet och spännande jobb i Nya Zeeland, Colorado och Norrland.

Hej Selma! Hur kommer det sig att du började på Ludvig & Co?
Hej! Via en bekant som jobbade på Ludvig & co kom jag i kontakt med en av våra chefer i Göteborg som förmedlade en kontakt till min chef i Umeå och på den vägen är det. Jag har en kandidatexamen från Uppsala universitet inom Management Control och är uppvuxen på ett lantbruk utanför Umeå. Genom mina föräldrar har vi varit kunder hos Ludvig & Co vilket gjorde att jag kom i kontakt med Ludvig & Co som arbetsgivare.

När jag kom i kontakt med Ludvig & Co attraherades jag av utvecklingsmöjligheterna och en bred kompetens bland mina kollegor. Jag kände mig även nyfiken på att lära mig mer och framförallt att kunna kombinera mitt intresse för de gröna näringarna med ekonomi.

Du hann med många spännande saker mellan studietiden & Ludvig & Co!
Det stämmer! Efter studenten bodde jag en sväng i Utah USA och sedan flyttade jag till Nya Zeeland och jobbade med får och kor på en stor gård i höglandet på sydön vilket var en häftig upplevelse. När jag kom hem till Sverige började jag arbeta heltid hemma på jordbruket med ekologisk lamm- och nötproduktion samt restaurang och gårdsbutik på gården. Vidare har jag utbildat mig till ekonom i Uppsala, pluggat utomlands i Colorado USA och jobbat en del med bergsprängning runt om i Norrland däremellan. 

Selma blogginlägg

Hur har den första tiden varit?
Jag har lärt mig oerhört mycket, framför allt inom redovisning och skatt. Eftersom jag är ny i branschen har jag lärt mig mycket på olika nivåer och det har varit utvecklande att arbeta med många olika typer av kunder, allt ifrån en liten enskild firma till ett aktiebolag med flertalet anställda.

Hur ser en vanlig vecka ut som Redovisningskonsult?
En vanlig vecka tycker jag är ganska varierad och beror en del på vilka kunder jag arbetar med den veckan. Är det i närheten av moms blir det såklart en hel del löpande redovisning medan annars kan veckan bestå av bokslutsförberedning, kundmöten, deklarationer, uppföljningar med kunder och rapportering. Sedan kan det även vara en del telefonsamtal med kunder som kommer med funderingar, allt mellan hur man ska bokföra något löpande till att de vill ha ett bollplank gällande kommande investering.

Jag tror att min uppväxt på jordbruk med produktion hjälper mig i min kommunikation med kunderna gällande deras företagande. En bakgrund inom jordbruk bidrar också till trovärdighet och trygghet för kunden.
selma textbild

...om  redovisningskonsultens dag:
Den 15 juni varje år är den sista dagen för inlämning av deklarationer för byråer som begärt och beviljats byråanstånd för sina kunder. Merparten av landets Redovisningskonsulter arbetar ända in i det sista med dessa och den 16 juni firar många att man klarat en tuff deadline på året. 2021 lanserades dagen för första gången av SRF konsulterna.