×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Så blir ränteläget en fördel för dig som företagare

Sa_blir_rantelaget_en_fordel_for_dig_som_foretagare

Det räntelandskap som vi nu ser framför oss är nytt. Sedan några år är den så kallade reporäntan negativ, i nuläget -0,50%, något som för många känns overkligt eller rent av omöjligt.

Klart är dock att det ställer en del frågor till dig som företagare. Vad betyder negativa räntor för ekonomin och för dig som företagare? Hur kan du dra nytta av läget ? Här får en inblick i hur du kan tänka.

Riksbanken har sedan en tid valt att låta Reporäntan vara oförändrad. Nästa räntebesked kommer den 26 oktober 2017 och enligt flera bedömare så förväntas den vara oförändrad ännu en tid. Inte ens nationalekonomerna har alla svar på vad det innebär. Med negativ inlåningsränta hos Riksbanken får de svenska bankerna betala för att deponera sina pengar där, vilket gör det alternativet mindre attraktivt.

- Detta innebär i nuläget att ditt företags likvida medel har låg eller ingen ränta på ett vanligt bankkonto, medan utlåningsräntorna sällan eller aldrig har varit lägre. Just nu är det därför förmånligt att låna till investeringar i sin fastighet eller i verksamheten i övrigt, säger Anders Björkman, Affärsrådgivare.

Tänk dock på att bankerna alltid bedömer ditt företags framtida återbetalningsförmåga innan besked om utlåning kan ske. Ofta ska företaget visa att det klarar en långsiktig ränta på 4-7 procent samtidigt amortera. Den långsiktiga räntan är beroende på bank och dina ställda säkerheter.

Så drar du nytta av det låga ränteläget

Genom att nyttja det lägre ränteläget till att öka dina amorteringar skapar du ett lönsamt och stabilt företag. Något som är viktigt, för att inte säga viktigast när det gäller företagslån och ränta, är det faktum att du inte bara behöver bör veta vilken ränta det är du får, utan även vilken ränta du kommer att ha.

- Hur kan du som företagare då dra nytta av det låga ränteläget för just ditt företag? Ska du ha rörlig eller bunden ränta? Beroende på omsättning och om verksamheten är konjunkturberoende eller mera stabil så kan det bli olika svar. Hur ska kontakten med banken läggas upp? Detta är frågor som du kan bolla med oss som rådgivare, säger Anders

Hur påverkas just ditt företag av ränteläget? - boka tid med oss

Har du funderingar kring hur just ditt företag påverkas av det allmänna ränteläget och den situation och det behov som ditt företag står inför? Boka en tid med din rådgivare som själv eller med hjälp av våra experter kan hjälpa dig vidare i frågan! Kontakta oss.