×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

SAM-ansökan 2020 – Optimera dina EU-stöd

Nu är det dags för SAM-ansökan 2020. SAM Internet öppnar onsdag 5 februari. Sista dagen för att skicka in ansökan utan avdrag är onsdag 8 april.

Förläng det femåriga miljöstödsåtagandet

Gårdsstöd, förgröningsstöd, stöd till unga brukare, nötkreaturstöd, kompensationsstöd och miljöersättningar – stöden är många och söks av de flesta lantbrukare varje år. Samtidigt krävs det uppdatering och repetition kring regler inför varje tillfälle, för att ansökan ska bli rätt. 2020 finns inga nya stöd att söka men många behöver förlänga sina femåriga miljöstödsåtaganden som löpte ut 2019. Man kan, i första hand, göra en ettårig förlängning på samma villkor som tidigare.

200 SAM-rådgivare till din hjälp

Ludvig & Co har 200 SAM-rådgivare som hjälper dig att optimera din SAM-ansökan. Ta redan idag kontakt med din rådgivare och boka en tid. Det går givetvis också bra att kontakta ditt närmaste kontor direkt eller via ludvig.se.

Ludvig & Co är kvalitetscertifierat enligt ISO. Vi utbildar våra SAM-rådgivare inför varje SAM-säsong och uppdaterar med årets aktualiteter. Vi hjälper dig att optimera din ansökan efter dina intressen och din gårds förutsättningar. Har du kompensationsstöd räknar vi ut din djurtäthet för att erhålla högsta möjliga ersättning. Behöver du köpa eller sälja stödrätter hjälper vi till med det i samband med SAM-ansökan. När SAM-ansökan är klar gör vi en beräkning av årets totala stödsumma. Bedömningen kan användas vid ansökan om EU-kredit hos din bank. Vi gör också en kontroll av om tidigare års stödpengar till fullo är utbetalade. 

Kvalitetsgaranti för din trygghet

I vår ansökan ingår kvalitetsgaranti, vilket innebär att vi ersätter dig som kund om stöd uteblir på grund av att något ändå har missats i SAM-ansökan.

Ludvig & Co har även jurister som kan EU-rätt. Om du inte är överens med stödmyndigheterna kan våra jurister och EU-specialister hjälpa till med överklagan.

Det här ingår när vi hjälper dig med din SAM-ansökan:

  • Optimerad SAM-ansökan och stödsumma
  • Genomgång av utbetalningar (från tidigare år och vad som återstår att betala ut)
  • Beräkning av årets stödsumma efter färdig ansökan
  • Kostnadsfritt underlag till ansökan om EU-kredit
  • Råd kring årets nyheter, regler och riktlinjer runt de olika stöden
  • Rådgivningsgaranti på vårt arbete som säkerställer att du söker rätt stödbelopp

Kontakta oss direkt för att få hjälp med din SAM-ansökan och optimera dina stöd! Hitta ditt närmaste kontor här.