×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

SAM-ansökan 2024 – vi optimerar dina EU-stöd

Nu är det dags för SAM-ansökan 2024. SAM Internet öppnar torsdag den 8 februari. Sista dagen för att skicka in ansökan utan avdrag är den 11 april.

Nu gäller CAP-reformen 2023-2027

Gårdsstöd, omfördelningsstöd, stöd till unga jordbrukare, nötkreatursstöd, kompensationsstöd och miljöersättningar – stöden är många och det är inte helt enkelt att veta vilka som gäller för just din verksamhet. Det krävs dessutom uppdatering och repetition kring regler inför varje år för att ansökan ska bli rätt. 2024 införs nya krav på varierad växtföljd vilket ställer krav på din växtodlingsplanering. 

Vi hjälper dig med SAM-ansökan  Läs mer

200 SAM-rådgivare till din hjälp

Ludvig & Co har 200 SAM-rådgivare som har koll på stödvillkoren och hjälper dig genom regelsnåren för att optimera din SAM-ansökan så att du får maximal ersättning. Ta kontakt med en rådgivare för att boka en tid.

Vi utbildar våra SAM-rådgivare inför varje SAM-säsong och uppdaterar med årets aktualiteter. Vi hjälper dig att optimera din ansökan efter dina intressen och din gårds förutsättningar och geografiska läge. Har du kompensationsstöd räknar vi ut din djurtäthet för att erhålla högsta möjliga ersättning. När SAM-ansökan är klar gör vi en beräkning av årets totala stödbelopp. Bedömningen kan t.ex. användas vid ansökan om EU-kredit hos din bank. 

Läs mer: 5 tips för att optimera din SAM-ansökan.

Kvalitetsgaranti för din trygghet

I vår ansökan ingår kvalitetsgaranti, vilket innebär att vi ersätter dig som kund om stöd uteblir på grund av att något ändå har missats av oss i SAM-ansökan.

Ludvig & Co har även jurister som kan EU-rätt. Om du inte är överens med stödmyndigheterna kan våra jurister och EU-specialister hjälpa till med överklagan.

Det här ingår när vi hjälper dig med din SAM-ansökan:

  • Råd kring årets nyheter, regler och villkor för de olika stöden
  • Optimerad SAM-ansökan
  • Beräkning av årets stödsumma efter färdig ansökan
  • Kvalitetsgaranti på vårt arbete som säkerställer att du söker stöden rätt och att ansökan skickas in i rätt tid

Kontakta oss direkt för att få hjälp med din SAM-ansökan och optimera dina stöd! Hitta ditt närmaste kontor här.