×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Ut och njut i skogen! Skogsägarens årsguide - kvartal 2

Skogsägarens årsguide kvartal 2

Njut av att vara i skogen och fira att din skog åter igen börjar producera!

Kvartal 2 April - juni

Går du i tankarna på att sälja eller köpa en skogsfastighet? Fastighetsmarknaden vaknar även den till liv och är oftast som hetast under denna period. Håll utkik på vår hemsida efter fastigheter till salu
eller kontakta oss för hjälp med värdering och förmedling av din skogsfastighet.

Nu börjar skogsbilvägar tina fram eller torka upp och det blir enklare att ta sig ut i skog och mark. Detta gör det möjligt att inventera sin skog och se efter om det blivit några insekts-, vilt-, storm- eller
snöskador. Det är viktigt att eventuella skador åtgärdas så fort som möjligt för att minska risken för ökade skador och förlorat virkesvärde.

Plantering av ny skog utförs med fördel denna period. Fjolårets planteringar är också viktiga att besöka och inventera för att se om något behöver planteras om. Och sist men inte minst, glöm inte
bort röjning av ungskogarna!

Guide  Skogsägarens årsguide 2021  I guiden hittar du kvartalsvisa sammanställningar så att du inför respektive  period kan hålla koll på läget och planera dina åtgärder. Hämta Guide

Tänk på att under vissa år är brandrisken väldigt hög under denna period. Markberedning eller andra skogliga åtgärder kan behöva skjutas fram.

Semester nalkas och även tid för reflektion och umgänge med nära och kära. Det kan vara en bra tid att prata om framtiden, kanske stundar ett
generationsskifte? Det kan vara stora frågor för många, men att börja prata om det är ett stort steg i rätt riktning. Vi kan hjälpa er från start till mål!


Viktiga datum för dig som skogsägare

  • Efter 15 april får inget vinteravverkat timmer ligga kvar i skogen i de mellersta delarna av landet. Övrig tid på året ska timret levereras max två veckor efter avverkning.
  • 3 maj är sista dagen att lämna in sin inkomstdeklaration om du inte beviljats byråanstånd.
  • 12 maj ska momsen redovisas och betalas in om du har kvartalsmoms eller helårsmoms. För dig med helårsmoms som beviljats byråanstånd är det istället 26 juni som gäller.
  • 15 juni är sista dag att lämna in din inkomstdeklaration samt göra skogskontoinsättning om du fått ett så kallat byråanstånd (vi ansöker om det till alla våra kunder).
  • Efter 15 juni får inget vinteravverkat timmer ligga kvar i skogen i de norra delarna av landet. Övrig tid på året ska timret levereras max två veckor efter avverkning.
  • 26 juni ska momsen senast redovisas och betalas för dig med byråanstånd.
  • 30 juni är jaktårets sista dag. Ifall du har jaktarrende på din mark kan det vara dags att se över dessa så att de är aktuella inför kommande jaktår.

Juridiska frågor att ta ställning till

Vad händer med fastigheten om det händer dig något?
Våra jurister kan alltid hjälpa dig!