×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Vilket förmånsvärde har bilen?

Förmånsvärde är enkelt uttryckt det värde som en anställd kan anses tillgodogöra sig tack vare sin tjänstebil genom att rätten att nyttja bilen privat. Alltså, värdet på den förmån man har som anställd som inte betalas ut som lön. Så beroende på vilken bil man har anses förmånen olika stor. Du kan själv kolla upp exakt vilket förmånsvärde varje bilmodell ha på Skatteverkets hemsida. Här finns en bra kalkylator. Förmånsvärdet adderas sedan på toppen av din bruttolön, som alltså agerar ny bas för beskattning. Enkelt!