×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Så bokför du gåva

Till att börja med så besvarar vi den absolut vanligaste frågan: Är det avdragsgillt att skänka gåvor? Svaret är (tyvärr) nej. På senare år har många lyft frågan, och det kan tyckas vara självklart att man inte ska behöva skatta på pengar som går direkt till att hjälpa t.ex. forskning eller utsatta. Dock är regelverket tydligt, och en ren gåva får inte göras avdrag på. Orsaken är helt enkelt att det blir en svår gränsdragning mot vad som faktiskt är ”riktiga” hjälporganisationer, och vad som helt enkelt bara skulle bli ett sätt att slippa betala skatt. Men med denna kunskap är såklart en mindre slant bättre än ingen, så hur bokför man gåvan?

Till att börja med behöver man såklart underlaget som vanligt. Man måste således få ett kvitto eller något som på annat sätt stärker transaktionen som skett. Du bokför därefter kostnaden som ”övrig kostnad”. Svårare än så är det inte!