×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Vad innebär bootstrapping?

Bootstrapping är en ”teknik” eller synsätt man kan nyttja i starten av ett företag. Enkelt uttryckt innebär det att man försöker göra allting så enkelt som möjligt i start-upen för att hålla nere kostnaderna så mycket som möjligt och därmed uppnå ett positivt kassaflöde så fort som möjligt. Ett konkret exempel skulle kunna vara att följande: du har kommit på en grym produkt som ska säljas i en egen butik och tillverkas i Kina. Men för att testa idén ordentligt så inleder du med att sälja i en annan befintlig butik, och tillverkar själv i mindre volymer. Man kan säga att bootstrapping därmed är ett smart sätt att testa sin idé utan alltför mycket investeringar, och framförallt komma till lönsamhet så fort som möjligt.

Även om bootstrapping passar bäst för start-ups, så kan vi som redovisningsbyrå som har stenkoll på företagsekonomi ofta exempel på ”stora” företag som skulle må bra av mer bootstrapping. Vi ser företag som skaffar alldeles onödigt stora lokaler, eller lägger ner kopiösa mängder tid och pengar på att skaffa egna system när ett nästan perfekt system faktiskt finns på marknaden för en spottstyver.