×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Juristen Sophie valde Ludvig & Co för att jobba med hästrelaterad juridik

Möt vår juristkollega Sophie från Stockholmskontoret som valde Ludvig & Co bland annat för att kunna kombinera sitt stora intresse för hästar, både på och utanför jobbet. Sedan januari 2024 bidrar Sophie med expertkunskaper inom företagsjuridik, tvister och hästrelaterad juridik till företagare över hela Sverige. Men varför jobbar hon just på Ludvig & Co? Hur planerar hon för en hållbar vardag och hur ser teamet ut som hon jobbar i? Läs mer nedan!

”Att jag är här på Ludvig & Co nu är ingen slump, utan ett aktivt val att få jobba med frågor och verksamheter som jag kan och brinner för. Jag har många år av livspusslande bakom mig och har under lång tid även varit ideellt engagerad som ordförande för vår ridklubb. Det var när jag märkte hur mycket energi jag hade ”över” för att göra liknande saker som jag gjorde på jobbet, fast i ett hästsammanhang, som jag insåg att jag måste få in ännu mer hästar i mitt liv!”

Corinne rakt fram

Vad har du för erfarenheter med dig in till Ludvig & Co?

Jag har en utbildningsbakgrund som jur.kand. och har arbetat som tingsnotarie vid domstol, som också är en form av utbildning i hur rättsväsendet fungerar. Efter det har jag jobbat på advokatbyrå och som bolagsjurist i både större och mindre verksamheter.

Givet dina tidigare erfarenheter- vad är fördelarna med att jobba som jurist på Ludvig & Co?

Jag vågar påstå att arbetet som jurist kan vara både ensamt och utsatt, så det bästa med att vara jurist på Ludvig & Co är nog att få jobba med så många hjälpsamma och vassa kollegor! Ibland är det någon nördig detaljfråga man behöver grotta i och ibland behöver man bara tänka lite högt, men det betyder så mycket att vara två i de lägena!

Här har man fördelarna av en stor och välfungerande organisation samtidigt som jag upplever oss som både snabbfotade och öppna för nya idéer. För mig är vår inriktning mot de gröna näringarna en avgörande faktor, eftersom det innebär att jag får ägna mig åt frågor och rättsområden som jag brinner särskilt mycket för.

Hur ser teamet ut som du jobbar i?

Vi är ett förhållandevis litet gäng erfarna affärsjurister. Även om vi sitter utspridda på ett par olika kontor har vi en väldigt bra sammanhållning i gruppen! Vi har alla jobbat ett tag och har lite olika fokusområden, men i grunden är vi alla rätt breda generalister.

Vad ger dig energi utanför jobbet och hur får du jobb och fritid att gå ihop?

Att djur har en lugnande inverkan på oss människor är inget nytt. Med hästarna blir det väldigt tydligt eftersom de är så extremt lyhörda, både för våra signaler och allt som händer runtomkring dem. Det gör att man per automatik är 100% här och nu. Bara jag kliver innanför stalldörren sjunker mina axlar en decimeter. Det finns absolut ingenting som slår det malande ljudet av en häst som tuggar sitt hö!

Har du tips eller rutiner som gör att dina arbetsdagar flyter på bra och att du får tiden att räcka till?

Det känns lite tidigt att prata om rutiner, eftersom jag är så ny på Ludvig & Co, men generellt försöker jag hålla mig till en sak i taget och ha så få bollar i luften som möjligt. Jag får också massa energi av att jobba med alla duktiga och smarta kollegor, det ger verkligen en extra dimension ha någon att bolla med! Jag lägger även in fokustid för att grotta ner mig i mina frågor och ärenden.

Något jag tror har varit bra för mig över tid är att jag aldrig prioriterar bort ridningen. Det ska extremt mycket till för att jag ska ställa in en inbokad träning – det spelar det ingen roll hur livet ser ut i övrigt eller om jag känner mig trött och hängig. Oavsett vad klockan är när jag kommer hem från stallet är jag alltid pigg och påfylld med ny energi!

Sophie-735x540

Vill du veta mer om hur det är att jobba på Ludvig & Co?