×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Lönekonsultens dag - Möt Hanna, Julia & Nina!

För tredje året uppmärksammas Sveriges lönekonsulter på Lönekonsultens dag och det vill vi såklart fira! Här nedan delar tre av våra lönekonsulter med sig av hur det är att vara lönekonsult på Ludvig & Co. 
Vi frågade våra medarbetare Julia, Hanna och Nina om livet som lönekonsult, vad som är roligast och mest utmanande och om deras väg fram till rollen på Ludvig & Co. Här delar de sina tankar och ger en inblick i arbetsvardagen som lönekonsult 👇

Julia Christensen Lönekonsult, Väst

Så blev jag Lönekonsult

Jag har tidigare arbetat i butik och på lager men kände hela tiden att jag ville göra något annat, visste dock inte vad. En nära vän till mig tipsade mig om yrket lönekonsult och bara ett halvår senare hade jag kommit in på yrkeshögskoleutbildningen ”Payroll Controller” som skulle ta mig vidare i mitt mål att jobba med lön.

Roligast med mitt jobb

Variationen och att man ständigt utvecklas och lär sig nytt, man blir aldrig fullt lärd eftersom lagar, regler och kollektivavtal ständigt uppdateras vilket jag tycker är roligt!

Mest utmanande med mitt jobb

Det är väldigt många bollar i luften samtidigt att hålla koll på, många olika kollektivavtal och mycket kontakt med många kunder på en gång. Även som jag nämnde innan att man hela tiden måste uppdatera sin kunskap är utmanande trots att det också är roligt.

Det bästa med att vara Lönekonsult på Ludvig & Co?

Det är väldigt roligt, mycket på grund av alla kollegor då vi jobbar som ett stort team där vi hjälper och stöttar varandra när vi behöver. Skulle man vara sjuk eller frånvarande så vet man att jobbet blir gjort lika bra ändå då vi har så pass bra kunddokumentation och är vana att hjälpa varandra vilket känns väldigt tryggt.

Hanna Baerentsen. Lönekonsult, Syd

Så blev jag Lönekonsult

Jag har en lång bakgrund inom service och sälj vilket gör att jag har en ganska bra ryggsäck med mig. Efter skolan ville jag läsa till Personalvetare så HR/lön har alltid legat nära hjärtat. Livet kom emellan men efter en föräldraledighet så hittade jag lönekonsultutbildningen och tänkte att det var dags! Jag förstod snabbt att det var mer än att bara ”knappa lön” och just konsultyrket tilltalade mig väldigt mycket då det handlar mycket om att bygga relationer också

Roligast med mitt jobb

Kundrelationerna helt klart. Att få ta del av kundens verksamhet och få en insyn i så många olika branscher, vilket i sin tur även leder till stor variation i min arbetsdag. Ibland får man chansen att se bolag växa från grunden och ofta är vi behjälpliga i många saker utanför den månatliga klassiska löneprocessen, då blir det ibland som ett pussel att lägga tillsammans med kunden som ett team. Lön är ju även en väldigt viktig och känslig del av en verksamhet och det är fint att få ha det förtroendet från kunden.

Mest utmanande med mitt jobb

Det händer mycket inom lön och det gäller att hålla sig ajour konstant. Vi hanterar många olika kollektivavtal och ofta är det många saker igång samtidigt. Det gäller att ha bra arbetssätt och rutiner och det har vi väldigt mycket fokus på, men struktur och balans får man arbeta med dagligen. Absolut utmanande men det är även det som tillför variation och fart och fläkt i yrket tycker jag.

Det bästa med att vara Lönekonsult på Ludvig & Co?

Såklart alla mina kollegor! Vi har ett imponerande dagligt kompetensutbyte sinsemellan och det spelar ingen roll vart i Sverige man sitter – vi är ett sammansvetsat team och vi har en otroligt stor kunskapsbank.

Nina Fernlund Lönekonsult, Öst

Så blev jag Lönekonsult

Jag har tidigare arbetat administrativt och även som väktare och ordningsvakt. Efter 14 år som Kriminalvårdare på ett häkte kände jag att det var dags att göra något nytt. Jag letade utbildningar och fastnade för lönespecialistutbildningen hos Iterum, då jag tyckte det lät spännande. Efter 2 års distansutbildning var jag klar och fick jobb direkt.

Roligast med mitt jobb

Att få jobba med så många härliga kollegor, kontakten med våra kunder och att få vara problemlösare. Att vara proaktiv och se kundernas behov i god tid, för att kunna erbjuda en bra lösning.

Mest utmanande med mitt jobb

Som lönekonsult behöver man ha koll på många olika kollektivavtal, lagar och regler som påverkar löneprocessen och hitta lösningar för detta. Det gäller att hålla sig uppdaterad kring ändringar som påverkar, nu har vi tex månatliga rapporteringar till Fora framför oss som ska in i våra processer och olika system. Utmaningarna är ju det som gör det så utvecklande och spännande att jobba med lön

Det bästa med att vara Lönekonsult på Ludvig & Co?

Att vi är så många kompetenta kollegor med så många olika kunskaper, både inom lön och även inom andra affärsområden.

Nyfiken på hur det är att jobba på Ludvig & Co?

Läs mer på vår karriärsida