×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Deklarationen och 2 andra knepiga saker du kan få hjälp med i företaget

grace-ho-699845-unsplash

Oavsett om du som företagare säljer glass, driver en målerifirma eller förvaltar skog, finns det vissa ekonomiska sysslor som måste göras – hur trist eller knepigt det än kan vara. Men det finns hjälp att få! Nedan får du tre tips på vad vi som rådgivare kan hjälpa till med – så du kan fokusera på de roliga bitarna i första hand!

1. Deklaration

Det är lätt hänt att en liten klump bildas i magen när deklarationstiden närmar sig. Att hitta rätt i djungeln av alla deklarationer; inkomstdeklaration, momsdeklaration och arbetsgivardeklaration är inte helt lätt – särskilt inte när skattereglerna ändras från år till år. Oavsett om du själv har koll på dessa delar eller inte, kan det vara skönt att veta att det finns hjälp att få – du vill ju trots allt att det ska gå rätt till i ditt företag.

Du kan antingen låta en rådgivare bli ditt kompletta bokföringsombud som då tar helhetsansvaret över dina deklarationer. Då överlämnar du helt enkelt uppdraget (och löser upp ångestklumpen) till en expert – som inte bara tycker deklarationer är kul, utan som också vet precis vad han eller hon gör! Du kan också låta rådgivaren göra enstaka delar av jobbet – för att exempelvis själv bokföra och redovisa moms, men få hjälp med att kvalitetssäkra inrapporteringarna.

Guide: 5 saker du som nyföretagare enkelt kan få hjälp med.  Så att du kan fokusera på det roliga Hämta guide

2. Fakturering

Att ta betalt är en av de viktigaste delarna i din verksamhet – det är ju det som får företaget att gå runt! Men det är inte helt ovanligt att göra misstag när det kommer till fakturorna – särskilt bland nyföretagare. Ett litet fel på en faktura kan i det långa loppet bli både kostsamt och svårt att korrigera. Men självklart finns det hjälp att få även med övergripande fakturahantering!

Det finns flera bra webbaserade system som du enkelt kan använda dig av för att underlätta hanteringen av dina fakturor, från ax till limpa. Från skapandet av fakturan, utskick till kunden, inbetalningskontroll och till slut även bokföringen. Smidigt och enkelt hela vägen!

3. Lönerna

När det kommer till lönen finns det mycket att hålla reda på – så som tidrapporter, bonusar, reseräkningar och förmåner. Om du redan har personal, eller planerar att anställa, kan det därför vara värdefullt att ta hjälp av en lönekonsult.

Med hjälp av extern lönehantering kan du enkelt få en komplett och säker hantering, utbetalning och rapportering av företagets alla löner. Du kan också få hjälp med att bland annat upprätta din arbetsgivardeklaration varje månad och hantera lön vid semester och sjukdom. Helt enkelt se till att du alltid har tillgång till specialistkompetens som är uppdaterad på vad som gäller – så du slipper oroa dig för att något kanske blir fel!