×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Gör en ekonomiprognos för året och påverka ditt företags resultat

Har du koll på hur ditt företags resultat och ekonomi kommer att se ut för 2023 och vilken skatt du ska betala? När året går mot sitt slut är det bra att ta reda på var man står eftersom det ger möjlighet att ta rätt beslut för att kunna påverka årets resultat. 

Genom att göra en prognos får du ett underlag för att kunna göra rätt åtgärder för att exempelvis sänka skatt och räntekostnader. Med en budget får du dessutom en förståelse för hur din likviditet och ditt resultat kommer att påverkas framgent.

 • Med en prognos, ett periodbokslut för årets återstående månader, får du ett preliminärt helårsresultat. Tillsammans går vi igenom året så långt det är bokfört och gemensamt med dig som kund gör vi sedan en bedömning om den resterande delen av året. Prognosen hjälper dig att få koll på företagets ekonomi inför årsskiftet och ger dig ett underlag för att ta rätt beslut. Med en budget får du dessutom bra förutsättningar för att förstå hur du kommer att påverkas framgent och om du bör vidta åtgärder för att förbättra såväl resultat som likviditet, säger Linda Larsson, Auktoriserad Redovisningskonsult på Ludvig & Co.

Prognosen ger dig beslutsunderlag för att: 

 • Planera eventuella löneuttag eller pensionsavsättningar som behöver ske innan årsskiftet
 • Förstå ditt förväntade resultat och kunna ta ställning till om förändringar bör ske för att påverka såväl resultat som skatt
 • Se vilket utrymme du har för att göra investeringar
 • Förstå hur högre räntekostnader påverkar ditt företag och om åtgärder redan nu bör vidtas

 

Följande punkter är exempel på saker vi går igenom:

 1.  Vilka är de beräknade intäkterna för de återstående månaderna på året?
 2. Vilka är de beräknade kostnaderna för de återstående månaderna på året?
 3. Hur ser årets beräknade resultat ut?
 4. Hur lönsam är kärnverksamheten/produktionen?
 5. Vilka resultatdispositioner är möjliga att göra?
 6. Storleken på löneuttag/egna uttag?
 7. Hur stämmer debiterad F-skatt med den beräknade skattekostnaden

Vill du göra en prognos eller budget – kontakta din rådgivare!