×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Inte vilka kurser som helst – aktuellt innehåll för lantbruksföretag i Skåne

Kurser för lantbrukare i Skåne

Exceptionella tider kräver exceptionella insatser. Därför erbjuder Ludvig & Co flera kurser och erfarenhetsgrupper för Skånes företagare inom lantbruk och trädgård. Kursledare är handplockade specialister från hela Ludvig & Co. 

Tema och innehåll utifrån vad vi uppfattar att det är mest behov av i företagen. Starkt subventionerade, underhållande och givande kurser i bland annat Riskanalys och riskhantering, Prissättning och produktpaketering, Finansiering och vad bankerna kräver för att man ska få lån, samt en Erfarenhetsgrupp i ledarskap, -att rekrytera, leda och behålla medarbetare.

Att driva lantbruks- och trädgårdsföretag är ett uppdrag i förändring. Just nu brottas företagen med kraftiga variationer på priser, både på insatsvaror och på det vi producerar. Lågkonjunktur, klimatförändringar och inflation skapar osäkerhet, bland annat när det gäller investeringar och utveckling i företagen. Till detta ska läggas utmaningen i att hitta och behålla kompetenta medarbetare, en fråga som aktualiserats ytterligare med den senaste tidens politiska utspel i ämnet. Samtidigt innebär alla förändringar också att nya möjligheter öppnar sig.

  • 42697Jag och mina kollegor möter lantbruks- och trädgårdsföretag varje dag. De kurser och den erfarenhetsgrupp som vi startar upp under 2024, är alla på ämnen och teman som vi ser är stora och viktiga frågor för företagarna, säger Caroline Göransson, Specialistrådgivare på Ludvig & Co i Malmö och initiativtagare. Att så många faktorer som skapar osäkerhet uppstår eller förstärks samtidigt, gör att alla företagare behöver analysera mer, tänka strategiskt och nytt och ibland också lära nya saker, fortsätter Caroline. Det är vår ambition att de här aktiviteterna ska hjälpa till med det.

Kurser och erfarenhetsgrupp som startar nu i vår är:

Klicka vidare på respektive titel för mer information och anmälan. 
Kurserna är kraftigt subventionerade av EU via Länsstyrelsen Skåne, vilket gör att för några hundralappar kan du som företagare få del av kunskap och erfarenhet som annars skulle kostat mellan sju- och tiotusen kronor.

I de här kurserna använder vi hela företagets bredd och de medarbetare som är specialiserade på respektive fråga vi tar upp. Pratar vi exempelvis om bankerna krav vid kreditansökan, så har kursledarna både erfarenhet av att ta fram underlag till bank för riktigt många företag och erfarenhet från bank och hur de gör sin bedömning. Pratar vi om ledarskap och om att rekrytera och behålla medarbetare, så har de som föreläser lång erfarenhet av ledarskap och i flera fall av att leda just stora lantbruksföretag. Det är Ludvig & Co:s styrka, vår samlade bredd och erfarenhet. Det är vårt mål i arbetet att göra det lättare att vara företagare.