×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Emmeli började som praktikant inom redovisning - växte med Ludvig & Co

För dig som läser en YH utbildning till redovisningskonsult/ redovisningsekonom har vi en spännande nyhet att berätta om. Till hösten startar Ludvig & Co’s praktikprogram och vi söker dig som är nyfiken på en karriär som redovisningskonsult och ska ut på din första praktikperiod i höst! 

Ludvig & Co är Sveriges största konsultbyrå för företagare. Inom redovisning och ekonomi är vi cirka 900 medarbetare över hela Sverige med expertkompetens inom allt från rådgivning, bokslut, deklarationer och löpande redovisning. Vi tar årligen in ett stort antal praktikanter och många börjar sedan sin utvecklingsresa hos oss. Nu söker vi cirka 60 praktikanter över hela landet till vårt praktikprogram! Vi passade på att intervjua Emmeli som började sin resa hos oss som praktikant under 2022.

Hej Emmeli! Hur började du din resa hos oss?

Jag hade min praktik på kontoret i Årjäng. Där fick jag tillsammans med min handledare vara mer eller mindre delaktig i alla deras arbetsuppgifter, stora som små. Jag möttes av stort engagemang för mig som praktikant och gavs redan där möjligheten till ett visst inflytande över min egna utveckling framåt, jag kände mig sedd, hörd och uppskattad i min roll som praktikant, vilket jag tror är oerhört viktigt. 

... och nu har du själv uppdraget att handleda nya medarbetare. Vad innebär det?

I rollen som handledare har jag ansvar för att våra praktikanter, och förhoppningsvis framtida medarbetare, får ett gott bemötande och en bra introduktion till arbetet. Jag agerar bollplank för våra studenter och det otroligt kul att under flera veckor får följa studentens utveckling framåt inom ett område som jag själv verkligen gillar.

Vilka förväntningar kan man ha som praktikant på Ludvig & Co?

Som praktikant hos Ludvig & co kan man förvänta sig goda möjligheter till att inhämta mängder med kunskaper för sin framtida yrkesroll, man ska också se det som en investering i en eventuell framtida anställning. Fördelen med praktik är den nära kontakten mellan studier & arbetsliv, att man ges möjligheten att direkt implementera det man lärt sig i "skolbänken".

Vi på Ludvig & co förväntar oss engagemang & vilja till att lära sig nya saker för att utvecklas framåt tillsammans.

Hur har din utveckling sett ut sedan starten hos oss?

Efter avslutad praktik fick jag en anställning som junior rådgivare hos Ludvig & co och har sedan dess givits otroliga möjligheter till utveckling i min yrkesroll. Jag axlade rollen som rådgivare redan under sommaren 2023 & nu i mars 2024 kommer jag får äran att arbeta som affärschef för team Arvika/Årjäng. 


Är du också intresserad av att praktisera hos oss?

Läs mer på vår karriärsida och skicka in din ansökan till den ort du vill praktisera på. Du hittar praktikplatser i din region under Lediga jobb