×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

3 tips till dig som vet att du kommer ärva skog i framtiden

arva-skog-i-framtiden

Är din mamma, pappa, morbror eller annan släkting skogsägare som du vet att du kommer ärva i framtiden? Då finns det en hel del saker du bör lära dig om skog och skogsbruk. I det här inlägget har vi samlat tipsen som förbereder dig på att bli skogsägare.

1. Samla kunskap om skog och skogsbruk

För att du ska vara så förberedd som möjligt inför att äga skog så behöver du först och främst skaffa dig kunskap om just skog. Börja med att läsa på om skog och skogsägande på Skogsstyrelsen – där hittar du allt du behöver veta. Ett annat bra sätt att lära sig mer är att besöka en skogsmässa. Elmiamässan, Skogsnolia, Medevimässan, Skogsägarmässan Alfta är bara några av skogsmässorna som anordnas runt om i landet varje år. 

Läs på och samla kunskap för att ta reda på om du faktiskt är intresserad av skog. Det är trots allt en förutsättning för att vara skogsägare och driva skogsbruk. I Skogsägarens företagsbok har vi samlat allt du behöver veta om skogsägande. Läs om vad skogsvårdslagen säger!

2. Gå en skogsutbildning

Om du har kommit till insikt att du är intresserad av skog eller skogsbruk och vill lära dig ännu mer, eller till och med arbeta med det på heltid, så finns det olika typer av skogsutbildningar runt om i Sverige. Det finns allt från enstaka kurser inom familjeskogsbruk till hela universitetsutbildningar för skogsmästare och yrkeshögskoleutbildningar för skogstekniker.

Vi har även vår egna utbildning Skogsägarskolan för dig som vill lära dig grundläggande juridiska frågor, skogsekonomi, skatteregler och bokföring samt få tips och idéer om hur du kan öka lönsamheten i din verksamhet. Här kan du läsa om vilka de vanligaste misstagen är som nybliven skogsägare. 

3. Prata med din släkting

Din släkting är en enorm kunskapskälla – ta chansen när du kan och få ut så mycket information om skogen och skogsfastigheten som det bara går. Vart går gränserna? Är det något speciellt du bör veta om skogen? Fråga om skogsbruksplanen, studera den och låt din släkting gå igenom den med dig. Din släkting kanske har varit skogsägare i hela sitt liv och tycker förmodligen bara att det är roligt att du intresserar dig och vill berätta om skogen. Här kan ni få hjälp med ett smidigt generationsskifte.

Lästips: Skogexpertens bästa tips för dig som nybliven skogsägare

Om du vill förbereda dig lite extra kan du även bli medlem i en av Sveriges skogsägarföreningar. Läs mer om dem här!

Guiden för nyblivna skogsägare  Det här måste du veta! Hämta guide

Prenumerera på nyheter från företagarbloggen