×

Om oss

Vi har cirka 1 400 medarbetare på drygt 130 orter och över 75 000 kunder. Vi erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi & skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för dig som småföretagare.

Genom vår kundportal MittKontor möter vi våra kunder över hela landet och kan erbjuda digitala leveranser av alla viktiga dokument samt digitala tjänster 24/7. Vi satsar också på att ta fram branschunika tjänster med digitalt innehåll i syfte att förenkla och effektivisera våra kunders vardag.

Men vi stannar inte där. Det är kombinationen av våra digitala tjänster och vår rådgivning verkligen gör skillnad. Hos oss får du en extra kraft som ger de där framåtblickande råden som får verksamheten att utvecklas, som gör att du vågar ta steget. Våra rådgivare gör svårbegripliga regler enkla och enkla uppgifter digitalt till ett fast och överenskommet pris. Vårt mål är att vara Sveriges bästa rådgivningsföretag och det gör vi genom att få våra kunder att växa. Intresserad av att växa som företagare?

Blogg

Skogsägarens årsguide - kvartal 3

Tid att skörda bär och svamp från skogens skafferi!

Fastighetsmarknaden är fortfarande het under denna del av året. Håll utkik på vår hemsida efter fastigheter till salu eller kontakta oss för hjälp med värdering och förmedling av din skogsfastighet.

Kontrollera insektsskador och då framförallt angrepp av granbarkborren. Angripna träd bör tas bort så fort som möjligt för att undvika att angreppen sprider sig till vidare till fler träd.

Höstplantering är ett bra alternativ i områden med försommartorka. Luftfuktigheten och marktemperaturen är hög och plantorna står redo att börja växa direkt den kommande våren.

Guide  Skogsägarens årsguide 2021  I guiden hittar du kvartalsvisa sammanställningar så att du inför respektive  period kan hålla koll på läget och planera dina åtgärder. Hämta Guide

Besiktiga dina skogsbilvägar, det kanske är dags att byta vägtrummor, dikesröja, hyvla eller komplettera med mer material? Virkesvärdet på din skog påverkas som regel positivt av god framkomligheten på din fastighet. Tänk på att de ska vara framkomliga för både timmerbilar och skogsmaskiner.

Denna tid på året är marken ofta lite torrare vilket innebär bättre bärighet. Detta gör det lämpligt att utföra gallringar och föryngringsavverkningar på mark med lite sämre bärighet.

Tänk på att under vissa år är brandrisken väldigt hög under denna period. Markberedning eller andra skogliga åtgärder kan behöva skjutas fram.

Jakttider stundar och i början på september fylls skogarna uppe i norr med älgjägare. I de mellersta och södra delarna av Sverige börjar älgjakten i mitten av oktober.


Viktigt datum för dig som skogsägare

  • 17 augusti ska momsen redovisas och betalas in om du har kvartalsmoms.

Juridiska frågor att ta ställning till

Vad händer med fastigheten om det händer dig något?
Våra jurister kan alltid hjälpa dig!